Batoniki owsiane z bananami, żurawiną i migdałami

Sposób przygotowania:

  1. Banany obierz i rozgnieć za pomocą widelca lub blendera.
  2. Płatki owsiane, pestki dyni i sezam upraż na suchej patelni, aż się zarumienią. Przełóż do miski.
  3. Dodaj żurawinę, otręby, migdały, banany oraz miód i wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki ugnieć i wyrównaj mieszankę.
  5. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celcjusza przez 25-30 min.
  6. Po wystudzeniu wyjmij z formy i pokrój w batoniki.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony