Karp w panierce arachidowej

Sposób przygotowania:

  1. Karpia myjemy, usuwamy łuski. Z 1 pomarańczy oraz 1 cytryny ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok. Zalewamy karpia sokiem z owoców, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 30 minut.
  2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
  3. Pozostałą pomarańczę kroimy w plasterki, wykładamy nimi żaroodporne naczynie wysmarowane tłuszczem. Karpia przekładamy na pomarańcze wraz z owocową marynatą. Naczynie zamykamy z góry folią aluminiową. Wkładamy karpia na 20 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie zdejmujemy folię a karpia obsypujemy obficie mąką arachidową i zapiekamy przez 10 minut, aż do zarumienienia się arachidowej panierki.

Smacznego!
Więcej na www.garamipolapkach.com

gpl_xs_logo-desen-1

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony