Sernik z pianką

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Tortownicę 26 cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką arachidową.
  2. Z rozpuszczonego oleju kokosowego, mąki arachidowej, jajek, musu z daktyli zagniatamy ciasto i wykładamy nim spód tortownicy. Wkładamy na 10 minut do zamrażalnika. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
  3. Ser oraz odciśnięte tofu, sok z pomarańczy, mleko kokosowe, morele, skrobię ziemniaczaną oraz mąkę migdałową, ziarenka z laski wanilii wkładamy do kielicha blendera lub miksera i wszystko razem blendujemy/miksujemy na jednolitą, gładką masę. Na koniec dodajemy do niej żółtka i mieszamy raz jeszcze. Masę wylewamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
  4. Piana bezowa: Białka miksujemy z solą i syropem na sztywno, dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny.
  5. Po 45 minutach wyjmujemy sernik z piekarnika i rozprowadzamy na nim masę bezową. Wkładamy ciasto na 15 minut obniżając temperaturę do 160 stopni C.

Smacznego!
Więcej na www.garamipolapkach.com

gpl_xs_logo-desen-1

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony