Piernik z dżemem z suszonych śliwek

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Blaszkę keksową smarujemy tłuszczem oraz obsypujemy mąką arachidową.
  2. Czekoladę, olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku, nie gotujemy. Dodajemy wanilię, przyprawę piernikową oraz daktyle- mieszamy. Masę studzimy.
  3. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka z syropem z agawy, odrobiną soli, miksujemy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy partiami wymieszane mąki oraz masę czekoladową. Na końcu dodajemy rodzynki. Przekładamy masę do foremki i pieczemy 35 minut.
  4. Dżem śliwkowy: śliwki wkładamy do garnuszka, wlewamy syrop z agawy oraz sok z pomarańczy i skórkę. Wszystko razem gotujemy około 15 minut. Następnie masę blendujemy na gęsty krem.
  5. Piernik po wystudzeniu przekładamy dżemem śliwkowym i dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w mleczku kokosowym.

Smacznego!
Więcej na www.garamipolapkach.com

gpl_xs_logo-desen-1

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony