Świąteczny chlebek z morelami

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celcjusza.
  2. Mix ziaren Bakal mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz jajkami. Na koniec dodajemy posiekane morele.
  3. Blaszkę o wymiarach 13cmx24cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub też wykładamy papierem do pieczenia.
  4. Ciasto wykładamy do blaszki i pieczemy 35 minut. Przed wyjęciem sprawdźcie patyczkiem czy jest wypieczone. Dobrym, starym zwyczajem jest zapukanie w chlebek, jeżeli będzie miał „pusty” odgłos to również oznacza, że jest już gotowy.

Smacznego!
Więcej na www.garamipolapkach.com

gpl_xs_logo-desen-1

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony