Kasza Quinoa z zielonym groszkiem

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę quinoa dokładnie przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Przepłukaną kaszę przełóż do garnka z grubym dnem, zalej wodą i posól. Doprowadź całość do wrzenia zmniejsz ogień do minimum i przykryj garnek pokrywką. Gotuj kaszę pod przykryciem przez ok.15 minut aż woda się wchłonie, od czasu do czasu przemieszaj ją widelcem.
  2. Zdejmij garnek z kuchenki i odstaw go na 5 minut, aż pozostała woda się wchłonie. Zdejmij pokrywę i jeszcze raz delikatnie przemieszaj kaszę widelcem.
  3. Umyj groszek, możesz go krótko zblanszować we wrzącej wodzie. Jeśli nie masz świeżego groszku – użyj mrożonego. Porcję groszku wrzuć do wrzącej, lekko osolonej i posłodzonej wody, gotuj go ok. 5 minut, uważaj, żeby nie przegotować groszku, powinien być ugotowany, ale nadal jędrny.
  4. Wymieszaj oliwę z oliwek , ocet balsamiczny, musztardę, brązowy cukier, sól i pieprz.
  5. W misce wymieszaj kaszę, groszek, płatki migdałowe, natkę pietruszki , sos i mix ziaren do sałatek Bakal Fit for you.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony