Ryżowe śniadnie

Sposób przygotowania:

  1. Ryż dokładnie przepłucz na sitku, przełóż go do garna i zalej go gorącą wodą, dodaj małą szczyptę soli i gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. Dodaj jabłko, rodzynki i szczyptę cynamonu, przemieszaj całość i jeszcze chwilę pogotuj. Zdejmij ryż z kuchenki, przykryw garnek pokrywką i odstaw na ok. 5 minut.
  2. Przed podaniem posyp ryż płatkami migdałowymi i polej całość miodem lub syropem klonowym.
  3. Tip: ryż brązowy jest dużo zdrowszy niż biały, jednak gotuje się go dość długo – ok. 35 do 40 minut. Dlatego możesz go ugotować dzień wcześniej, a rano podgrzać go w garnuszku dolewając trochę gorącej wody, żeby nie przypalił się w trakcie odgrzewania.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony