Sałatka brokułowa ze słonecznikiem łuskanym

Sposób przygotowania:

  1. Brokuł podziel na mniejsze kawałki i gotuj w osolonej wodzie około 15 min aż będzie miękki, ostudź
  2. Brokuł ułóż na dnie miski i przypraw solą oraz pieprzem
  3. Kukurydzę odsącz, ser feta pokrój w małe plasterki i wymieszaj razem z kukurydzą
  4. Jogurt typu greckiego wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, majonezem oraz przypraw solą i pieprzem. Dodaj do kukurydzy wymieszanej z serem feta. Całość dokładnie wymieszaj i ułóż na brokułach
  5. Na rozgrzanej patelni upraż pestki słonecznika i dodaj na wierzch sałatki

Rada: Możesz ozdobić rzodkiewką i natką pietruszki

Przepis z Konkursu Sałatkowego na Facebooku bakalcom.
Autor: Beata Korpecka Gardoń

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony