Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami (na 2 porcje)

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę obierz, umyj, osusz i obieraczką do warzyw pokrój ją wzdłuż na długie, cienkie plasterki.
  2. Groszek wrzuć do wrzącej wody – lekko osolonej i posłodzonej. Gotuj ok. 4 minuty, pod koniec gotowania na 1 minutę wrzuć marchewkę do zblanszowania – całość odcedź i odstaw.
  3. Pieczarki oczyść i pokrój, cukinię umyj, osusz, pokrój w plasterki, pierś z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i dobrze przypraw.
  4. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj kurczaka podsmaż go na złoty kolor, zdejmij go z patelni. Następnie wrzuć pieczarki, cukinię , wszystko podsmaż, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, dalej jeszcze chwilę smaż.
  5. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Makaron wrzuć na patelnię i wymieszaj go z pieczarkami i cukinią, dorzucając kurczaka i marchewkę z groszkiem, całość dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp danie mixem ziaren do sałatek Bakal Fit for you. Na koniec możesz skropić całość oliwą z oliwek oraz przyprawić pieprzem do smaku.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony