Sałatka z krewetkami w kokosowej panierce

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki rozmroź, zdejmij ogonki i opłucz pod bieżącą wodą.
  2. Osuszone krewetki dodaj do rozkłóconego jajka a następnie obtaczaj w panierce z wiórek kokosowych i mąki pszennej.
  3. Tak przygotowane krewetki układaj na rozgrzanym oleju i smaż do zarumienienia.
  4. Usmażone krewetki wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  5. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą, osusz, rozerwij na mniejsze kawałki i ułóż w misce. Dodaj kilka plasterków ogórka.
  6. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przyprawami. Polej sałatę i ogórki oraz posyp posiekanymi pistacjami.
  7. Na koniec dodaj krewetki i wszystko polej kremem balsamicznym.
Przepis z konkursu sałatkowego na Facebooku bakalcom.
Autor: Wioleta Gargula

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony