Brokuł z kiełkami soi

Sposób przygotowania:

  1. Brokuł podziel na różyczki i gotuj w posolonej wodzie ok. 8 minut do miękkości. Sprawdzaj pod koniec gotowania miękkość brokuła, chodzi o to, żeby nadal pozostał jędrny. Następnie odcedź go i odstaw do ostudzenia.
  2. Marchewkę obierz, umyj, osusz i zetrzyj na tarce na grube wiórki, delikatnie ją posól i odstaw . Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka. Kiełki opłucz pod bieżącą wodą i odsącz na sitku.
  3. Przygotuj dressing – połącz miód, musztardę, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj cytrynę, oliwę , oregano i pieprz.
  4. Brokuły, marchewkę, kiełki soi oraz pokrojoną cebulę wymieszaj w misce. Posyp mixem ziaren do sałatek Bakal Fit for you. Wszystko polej dressingiem.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony