Jaglane śniadanie

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę dokładnie opłucz najpierw w misce z zimną wodą, potem na sitku, przełóż ją do garnka z grubym dnem, zalej ją gorącą wodą, delikatnie posól, mieszaj i zagotuj ją na małym ogniu ok. 10 minut do wchłonięcia się wody. Na 3 minuty przed końcem gotowania dorzuć pokrojone jabłko i dokładnie pomieszaj, a pod koniec dodaj żurawinę, płatki migdałowe, szczyptę cynamonu i podgrzane mleko, jeśli go używasz– ponownie całość zamieszaj. Jeśli zauważysz, że kasza wchłonęła całą wodę i nadal jest lekko twarda – dolej trochę gorącej wody i przemieszaj całość jeszcze raz. Następnie garnek przykryj pokrywką i odstaw go na 5 minut, żeby kasza doszła. Na koniec, już na talerzu, jaglane śniadanko polej płynnym miodem lub syropem klonowym.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony