Krewetki na sałacie

Sposób przygotowania:

  1. Rozmrożone krewetki dobrze osusz na papierowym ręczniku i przypraw . Tip: do przyprawiania krewetek dobrze sprawdzają się mieszanki przypraw do potraw azjatyckich. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć czosnek i chili, krótko podsmaż, wrzuć krewetki i smaż je po ok. dwie minuty z każdej strony. Zdejmij krewetki z patelni.
  2. Do miski włóż sałatę, pokrojone pomidory, paprykę, cebulę, ogórek, krewetki.
  3. Przygotuj sos, łącząc dokładnie wszystkie składniki . Jeśli chcesz zaostrzyć smak sosu dodaj zwartość patelni pozostałą po usmażeniu krewetek – oliwę z chili i z czosnkiem patelni.
  4. Przed podaniem sałatkę polej sosem, udekoruj ją plasterkami cytryny.
  5. Całość posyp mixem ziaren Bakal Fit for you.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony