Szpinak z jajkiem i marynowanym pieprzem

Sposób przygotowania:

  1. Buraki dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą bez obierania, zawiń każdego oddzielnie w folię aluminiową i piecz około 60 minut, w zależności od wielkości buraków, w temperaturze 190-200 stopni C. Pod koniec pieczenia sprawdź widelcem czy są już miękkie, wyciągnij je z piekarnika, ostrożnie odwiń z folii, ostudzić, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  2. Jajka obierz i pokrój w cząstki. Szpinak podziel na porcje i dokładnie je opłucz w misce z zimną wodą – wodę zmieniaj kilka razy, aby pozbyć się wszystkich ewentualnych zanieczyszczeń.
  3. Przygotuj dressing – w miseczce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj ziarenka marynowanego pieprzu.
  4. Na talerzu rozłóż szpinak, pokrojone buraki oraz jajko. Posyp mixem ziaren do sałatek Bakal Fit for you i wszystko polej dressingiem.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony