Risotto z pistacjami

Sposób przygotowania:

  1. Pistacje bez łupiny gotuj przez około 5 minut, ostudź, obierz i część z nich posiekaj
  2. W rondelku podgrzej oliwę z masłem, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smaż kilka minut. Wsyp ryż i mieszaj do momentu, aż wchłonie tłuszcz. Dodaj posiekane pistacje i chwilę podsmaż. Wlej białe wino i gotuj aż cały alkohol odparuje. Następnie stopniowo dodawaj gorący bulion, mieszając od czasu do czasu.
  3. Gdy ryż będzie ugotowany zdejmij z ognia i dopraw do smaku solą i pieprzem
  4. Gotowe risotto przełóż na talerz i na wierzchu posyp startym na tarce parmezanem

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony