Szaszłyki z suszonymi śliwkami i morelami

Sposób przygotowania:

  1. Pierś kurczaka pokrój w kostki, a boczek w plastry o grubości około pół centymetra
  2. Cebule pokrój w ćwiartki, a paprykę w większe kostki
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno: papryka, pierś z kurczaka, śliwka suszona, boczek, cebulę i od nowa (możesz również stworzyć swoją kompozycję)
  4. Wszystkie gotowe szaszłyki posól i przypraw według uznania
  5. Przełóż do brytfanki i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celcjusza przez około 35 minut

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony