Krewetki w kokosowej panierce

Sposób przygotowania:

  1. Obierz krewetki i używając małego nożyka natnij wzdłuż, ale nie całkowicie. Rozłóż delikatnie i spłaszcz dłonią
  2. Przygotuj trzy talerze: na jednym wymieszaj mąkę z solą i chili. Na drugim rozbełtaj widelcem białko. Na trzeci wysyp wiórki kokosowe
  3. Przygotowane wcześniej krewetki zanurzaj w mące, białkach i na koniec w wiórkach kokosowych
  4. Smaż w nagrzanym oleju przez około minutę na złoty kolor
  5. Użyj ręcznika papierowego do odsączenia tłuszczu z usmażonych krewetek

Rada: Do dekoracji możesz wykorzystać liście sałaty.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony