Kurczak po tajsku z nerkowcami

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj dokładnie sos rybny i/lub ostrygowy, pokrojony na drobno czosnek, cukier, pieprz oraz mąkę kukurydzianą
  2. Do sosu wrzuć cienkie plastry kurczaka i odstaw do lodówki na 30 minut, aby kurczak przeszedł sosem
  3. Na patelni lub woku rozgrzej oliwę, dodaj orzechy nerkowca i paprykę. Po lekkim uprażeniu odcedź i odstaw orzechy, pozostawiając olej na patelni
  4. Na patelnię wrzuć marynowanego kurczaka z sosem i dodaj wody, aby otrzymać pożądaną konsystencję. Gotuj do momentu aż kurczak będzie miękki
  5. Dodaj wcześniej przygotowane orzechy nerkowca z papryką i pokrojony na drobno szczypiorek, wymieszaj wszystko na patelni i gotuj przez chwilkę

Rada: Najlepiej smakuje z ryżem.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony