Spaghetti z pestkami słonecznika

Sposób przygotowania:

  1. Podziel brokuł na mniejsze części, opłucz pod bieżącą wodą i gotuj w osolonej wodzie przez około 15 min do momentu aż będzie miękki
  2. Opłucz buraka i gotuj do miękkości. Możesz również całego buraka ze skórką owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku około 30 min. Po ostygnięciu obierz ze skórki i pokrój w kostkę
  3. Na patelni upraż delikatnie pestki słonecznika
  4. Ugotuj makaron al dente, wyłóż na talerz i dodaj ugotowany brokuł, buraka oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na wierzchu posyp uprażone pestki słonecznika
  5. Na koniec wszystko polej odrobiną oliwy z oliwek oraz dodaj sól i pieprz

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony