Bakaliowiec

Sposób przygotowania:

  1. Rodzynki i posiekane orzechy włoskie obtaczaj w 1 łyżce mąki
  2. Wszystkie sypkie składniki wymieszaj w misce. Dodaj żółtka, mleko, olej oraz jogurt naturalny
  3. Wszystko dokładnie zmiksuj
  4. W oddzielnej misce ubij białka na sztywną pianę i delikatnie połącz z resztą ciasta
  5. Dodaj wcześniej przygotowane bakalie oraz pokrojone w piórka jabłka i wszystko dokładnie wymieszaj
  6. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
  7. Piecz w nagrzanym piekarniku do 170 stopni Celcjusza przez 50 minut

Rada: Ciasto możesz udekorować dowolnymi bakaliami.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony