Masło orzechowe

Sposób przygotowania:

  1. Prażone orzechy ziemne miksuj w blenderze na największych obrotach. Gdy chcesz uzyskać masło orzechowe z kawałkami orzeszków, po kilku sekundach miksowania odłóż 1/3 zmiksowanych orzeszków. Jeśli nie, miksuj dalej przez kilka minut do uzyskania jednolitej masy
  2. Masę możesz posolić oraz dodać cukru pudru do smaku. Gdy zostały odłożone zmiksowane orzeszki, na końcu dodaj i wszystko dokładnie wymieszaj
  3. Gotowe masło orzechowe przełóż do słoika i przechowuj w lodówce

Rada: W przypadku gdy orzechy ziemne nie są prażone możesz je uprażyć na patelni, do momentu aż lekko się zarumienią lub piec w piekarniku około 5-10 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza, od czasu do czasu mieszając. Samodzielnie uprażone orzechy pozostaw do ostygnięcia.

Naszych produktów szukaj m. in. w:

Dołącz do nas na Facebooku

Konkursy, nowości, eventy - chcesz być na bieżąco?
Wpisz swój e-mail.

Zapisz się na newsletter!

Przejdź do strony