Składniki (na około 25 sztuk)
- 2 białka jajek
- Szczypta soli
- 2-5 łyżek miodu płynnego
- 200 g Mąki Orzechowej Bakal
- 50 g posiekanej ulubionej czekolady
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 160°C. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia.
- Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę. Następnie dodać sól, oraz powoli wlewać miód. Aby nie opadła piana można wymieszać wszystko delikatnie łyżką, lub mikserem na najmniejszych obrotach.
- Następnie dodać mąkę z orzeszków oraz posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać.
- Za pomocą łyżki wykładać na blachę ciasteczkową masę, pamiętając o zachowaniu kilku centymetrowych odstępów.
- Ciasteczka piec 10 -13 minut, aż do zarumienienia.